Za Njegovog Sina Smo Svi Čuli, A Ovako Izgleda Kćerka Milorada Dodika Koja Se Rijetko Pojavljuje U Javnosti – Doza Novosti

Za Njegovog Sina Smo Svi Čuli, A Ovako Izgleda Kćerka Milorada Dodika Koja Se Rijetko Pojavljuje U Javnosti

Za sina Milorada Dodika, Igora Dodika koji je generalni menadžer košarkaškog kluba Igokea su čuli gotovo svi, a početkom godine se našao u centru pažnje javnosti kada ga je prozvao Dragan Mektić.

Ipak njegova kćerka Gorica je mnogo manje u javnosti, pa mnogi i ne znaju da postoji. Pojavi se tek u nekoj aferi kao što je jedna od onih iz 2016. kada je zajedno sa snahom, suprugom svog brata, otvorila restoran nakon što je iste godine apoteku koju je otvoroila, prodala Zdravstvenoj ustanovi “Moja apoteka”.

loading...

Gorica Dodik je inače, nakon završene Ekonomske škole u Banja Luci, diplomirala ekonomiju na Kipru. Bila je direktorka sportskog radija “Igoa” te marketinške agencije “Trinity media and consulting”. 2011. godine je nakon volontiranja u Ministarstvu za ekonomske odnose i regionalnu sruadnju RS dobila posao šefa kabineta tadašnje ministarke, a danas predsjednice vlade RS Željke Cvijanović.

Milorad je od 1986. do 1990. godine bio predsjednik Skupštine općine Laktaši. Godine 1990. na prvim višestranačkim izborima u Bosni i Hercegovini izabran je za srpskog zastupnika Skupštine SR BiH, kao kandidat Saveza reformskih snaga. Tijekom rata u BiH bio je mobiliziran u Vojsku Republike Srpske, a rat je proveo kao zapovjednik vojne policije na aerodromu u Banjoj Luci u činu poručnika.

loading...

Sve jači SDS sa sobom je povukao i neke zastupnike Saveza reformski snaga u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Ostatak onih koji nisu prišli SDS-u nastavili su djelovati kao neovisni zastupnici pod vodstvom Milorada Dodika. U to je vrijeme osnovao Klub nezavisnih poslanika u Skupštini, koji se suprostavio politici Srpske demokratske stranke koja je imala apsolutnu vlast u ratnoj skupštini Republike Srpske. Iz Kluba je 1996. godine, poslije Daytonskog sporazuma, proizašla Stranka nezavisnih socijaldemokrata. Milorad Dodik je postao njen prvi predsjednik. Stranka se kasnije ujedinila s drugom socijaldemokratskom strankom kako bi se formirao Savez nezavisnih socijaldemokrata, kojem je Dodik i danas predsjednik.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *