Stotine miliona eura su u igri : Fifa podebljala nagradni fond za sudionike svjetskog prvenstva !! Brutalne cifre od kojih dah zastaje !! – Doza Novosti

Stotine miliona eura su u igri : Fifa podebljala nagradni fond za sudionike svjetskog prvenstva !! Brutalne cifre od kojih dah zastaje !!

Fifa je u utorka na konferenciji zvanično objavila da će svi sudionici Svjetskog prvenstva u Rusiji koje počinje sutra vjerovali ili ne ukupno podijeliti 787 miliona eura novčanih nagrada prema plasmanu na samom prvenstvu .

loading...

Tako će prvak svijeta dobiti nevjerovatnih 36 miliona eura , dok će finalista dobiti oko 24 miliona eura . Dok trećeplasirana reprezentacija svijeta će dobiti 20,9 miliona eura ,a četvrti 18,7 miliona eura .

loading...

Sami učesnici će dobiti svako po 7 miliona eura od samog plasmana u Rusiju na mundijal . Najveći sportski događaj počinje sutra od 17 sati na otvaranju prvenstva sastaju se domaćin Rusija i Saudijska Arabija na stadionu Luzhniki u Moskvi . Najveći favorit za titulu ove godine je reprezenacija Brazila uz njih su još Francuzi , Španci i Njemci .

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *