Sarajevska estrada izgubila velikog muzičara: Dino Merlin,Hari Mata Hari i mnogi drugi bili na ispraćaju !! ( FOTO ) ! – Doza Novosti

Sarajevska estrada izgubila velikog muzičara: Dino Merlin,Hari Mata Hari i mnogi drugi bili na ispraćaju !! ( FOTO ) !

Glavni grad Bosne i Hercegovine je uvijek bio poznat po tome što je dao mnoge muzičke zvjezde koje su postale i planetarno popularne čije pjesme sluša cijeli svijet. Dino Merlin, Zdravko Čolić, Goran Bregović , Hari Varešanović su samo od nekih velikih imena koje je dao ovaj grad. Osim toga mnogo bendova i muzičkih grupa je također nastalo u Sarajevu Bombaj Štampa, Zabranjeno Pušenje , PLavi Orkestar i još mnogi drugi .

 

loading...

Ali ovih dana je Sarjevo potreslo odlazak legende muzičke Nedžiba Nene Jeleča jednog od najboljih ton majstora u regionu sa kojim je većina velikih zvijezda sa balkana surađivala . Nežiba su mnogo volili svi i poštovali bukvalno cijela estrada . Nene je sahranjen na Sarajevskom mezarju Faletići uz prisustvo velikog broja zvijezda . Među njima su bili Dino Merlin, Halid Bešlić, Dragan Stojković Bosanac , Hanka Paldum i još mnogi drugi.

 

loading...

Izgubili smo velikog čovjeka i muzičara njegov gubitak nas je sve pogodio ,ali život je takav svi smo mi gosti na ovom svijetu . Želim da izrazim saučešće porodici i neka mu je lahka zemlja rekao je možda i najveći genije za muziku svih vremena na ovim prostorima Dragan Stojković Bosanac.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *