Ona je rodila najmanju djevojčicu na svijetu : Doktori su predviđali da će živjeti godinu dana, a djevojčica danas izgleda zaista neobično !! ( FOTO ) !! – Doza Novosti

Ona je rodila najmanju djevojčicu na svijetu : Doktori su predviđali da će živjeti godinu dana, a djevojčica danas izgleda zaista neobično !! ( FOTO ) !!

Ema Newman i njen suprug Edi Newman su 2007. godine očekivali bebu bili su mnogo sretni i jedva čekali da postanu roditelji . Ema je bila trudna i sve je teklo u najboljem redu do trenutka kada se porodila 16 sedmica prije zakaznog termina .Doktori su ostali u šoku kada su vidjeli bebu . Beba je ima značajno izražen nos ,jako malo tijelo i veoma malu bradu koja se jedva vidjela .

 

loading...

Doktori na klinici u Njujorku nisu čak ni znali koja je to dijagnoza jer se beba sa ovakvim problemom rode jednom u 100 godina . Kasnije su daljim pretragama došli do otkrića da je riječ o Primordijalnoj dvarfizmi odnosno to je kada se mozak ne razvija dok je beba u stomaku te da se beba nije mogla prehranjivati dovoljno zbog toga su pjedini dijelovi tijela i sami rast zaostali .

 

loading...

 

Slike bebe ,a danas djevojčice koja ima 11 godina i jako je sitnog rasta je obišla cijeli svijet . Natalie ima danas 11 godina i uprkos svome hendikepu se bori da bude kao i sve ostale djevojčice na svijetu .

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *