Evo ko je najbogatiji političar u Bosni i Hercegovini ,a nisu u pitanju Dodik, Izetbegović i Radončić !! ( FOTO ) ! – Doza Novosti

Evo ko je najbogatiji političar u Bosni i Hercegovini ,a nisu u pitanju Dodik, Izetbegović i Radončić !! ( FOTO ) !

Svakodnevno se u medijima može čuti priče i polemike oko toga ko je najbogatiji političar u Bosni i Hercegovini. Ali jedno ime se skoro nikada ne pominje a on je zapravo najbogatiji političar od svih riječ je o Zlatku Lagumdžiji.

 

Bivši predsjednik SDP-a te bivši ministar vanjskih poslova je rođen u Sarajevu 1957 godine gdje i danas živi sa svojom porodicom. U Americi je završio gimnaziju ,a sve ostalo u Sarajevu gdje je i doktorirao .Na početku svoje karijere Zlatko Lagumdžija je radio kao profesor na Elektorehničkom fakultetu u Sarajevu .

loading...

 

loading...

Prema nekim analizama Lagumdžija je najbogatiji političar u BIH pa i šire .On ima vrijednost imovine preko 2 miliona eura ali nikada nije doveden u vezu sa nekim kriminalnim radnjama.Inače sve do 2015 godine je bio predsjednik tada najače stranke u državi SDP-a koju je kako mnogi misle sam uništio svojom lošom politikom i pohlepom te je SDP došla na korak do raspada.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *