Mama je plakala 7 dana nakon što se porodila – porodica Nevenu nije 18 godina posjetila, priča koja slama srce – Doza Novosti

Mama je plakala 7 dana nakon što se porodila – porodica Nevenu nije 18 godina posjetila, priča koja slama srce

“Najviše je boli što nije mogla nikad obići majčin grob”

“Neveni Gajić (39) odmah su po rođenju doktori postavili dijagnozu da je osoba sa invaliditetom i da će ostati tako dok je živa. Nevena je na Bežanijskoj kosi korisnica Doma za odrasla invalidna lica, a već je 18 godina u sobi među 4 zida na drugom spratu te zgrade.”

“Kako kaže, ne zna se od čega boluje i šta je tačno u pitanju zato što se nije nikad saznalo. Ali, zna da nema lijeka i svaki dan živi s time, sedam dana sedmično, 24 sata dnevno.”

“Dijagnoza i izgled koji sa sobom nosi otkako se rodila, pravili su joj stalno probleme.”

loading...

Kako kaže, sve je počelo 1978. godine u mjestu gdje se rodila – Sremskoj Mitrovici.

-“Moja pokojna majka me sedam dana nije vidjela kad sam se rodila jer me nisu željeli dati, plašeći se njene reakcije. Kad je zatražila da me vidi, donijeli su me poslije sedmicu dana.”

“Možete li zamisliti taj osjećaj kad sedam dana i noći proplače žena, tako da ne prestaju suze jer je svoje dijete ugledala koje je drukčije? Pitali su se svi što plače ta žena kad je dijete dobila, a poslije su joj ispričali da je jedna žena među porodiljama rekla nemojte joj na muku stajati, zato što ne znate šta je zadesilo nju – priča ona.”

loading...

“Nevena je bila to nešto, odrasla žena koju sveticom smatra danas svoju majku, godinama nakon njene smrti.”

-“Da, za mene je ona svetica. Žena koja je za mene dala život. Nisam mogla imati bolju majku. Sjećam se kad sam mala bila, kako je ona patila nakon što sam invalidska kolica dobila. Nije se s tim mogla pomiriti zato što sam se ja kretala nekako i bez njih kroz djetinjstvo.”

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *