Policija u Austriji ostala u čudu kad su vidjeli šta je uradio kamiondžija iz Srbije – ovo nikad u životu nisu vidjeli – Doza Novosti

Policija u Austriji ostala u čudu kad su vidjeli šta je uradio kamiondžija iz Srbije – ovo nikad u životu nisu vidjeli

SVI SU BILI U NEVJERICI JER NISU NIKADA VIDJELI U SVOM ŽIVOTU ONO ŠTO JE NEKO URADIO KOD NJIH. VOZAČ ŠLEPERA KOJI DOLAZI IZ SRBIJE JE AUSTRIJSKU POLICIJU I JAVNOST OSTAVIO U ŠOKU.

Ovo se desilo u pokrajini Štajerska, na regionalnom putu B309, kada je policija zaustavila šleper, u njemu se nalazio vozač srednjih godina, koji inače dolazi iz Srbije. Drugačiji zakoni vladaju u evropskoj uniji, zakoni su drugačiji, a vi ne smijete duđe od devet sati da vozite u cugu. Kada vozite, morate na pola da odmorite barem nekih 45 minuta.

Vozač se nije držao ovoga, na tahografu mu je izbrojeno kako je čak 36 sati u cugu vozio, bez ikakvog stajanja. Ne bi ništa ni čudno bilo, da ga nije prilikom zaustavljanja policija zaustavila i vidjela kako magnet baca, koji ne da tahografu da broji pravo vrijeme koje je trebao.

loading...

Zbog toga su ga momentalno iz saobraćaja isključili, oni su odlučili i uručiti mu “nagradu” sas čak kaznom od 3100 Eura. Nikada mu sigurno neće pasti na pamet da vozi tako dugo, sigurno će idući put dobro promisliti šta će učiniti i da li će toliko dugo voziti.

Ovakvih situacija imamo sve više i više u svijetu, pogotovo je zastupljeno kod nas Balkanaca, koji rade na crno ili koji rade prekovremeno, pa im gazda naredi da moraju stići do tad i tad, pa oni onda voze i prekomjerno.

loading...

Sigurno da ovom vozaču iz Srbije više neće pasti nikada na pamet da ovako vozi, dobio je ogromnu kaznu, sigurno će dobro osjetiti po džepu.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *