ALEN ISLAMOVIĆ KRIO OVU TAJNU 35 GODINA : Alen nije njegovo pravo ime, iznenadit ćete se kada čujete pravo ime ovog popularnog pjevača – Doza Novosti
Maj 24, 2019
  • 5:07 pm Velika prevara razotkrivena – vlasnici su nekoliko nekretnina, dok neko nema šta da jede oni uzimaju donacije i glume siromaštvo
  • 5:04 pm Zar je moguće da je Srbin ovo uradio? On je na smrtovnici svoje supruge napisao i krivce
  • 3:31 am ZAR JE MOGUĆE, PA OVO JE DNO DNA: Ovako su izgledale naše najveće zvijezde na početku svoje karijere!!(FOTO)!!
  • 3:12 am NESTAŠNI VRANJEŠ PONOVO JAŠE: Dok svi bruje o Jeleninom razvodu, Ognjen joj je poslao ovu BRUTALNU poruku: Ovo će Jelena teško podnijeti!!
  • 1:22 pm Jelena Rozga zapalila maštu mnogih muškaraca: Pjevačica u provokativnom izdanju zamiješala stražnjicom i uzbudila muškarce (VIDEO) !!

Alen Islamović je estradno ime koje je poznato širom Balkana a njegova popularnost je nekada bila tolika da je zasigurno težak zadatak bio pronaći osobu koja nije znala za njega. Čak i danas je veoma popularan, mada je vrhunac njegove karijere prošao u godinama koje je proveo u grupama “Divlje Jagode” a naročito “Bijelo Dugme”.

Popularni Alen je zbog vremena u kojem je živjeo, kao i okolnosti koje su ga snašle bio primoran promijeniti svoje ime da bi se progurao na estradu.

Nakon što su producentske kuće otkrile njegov veliki talenat, tražile su da promijeni ime a tada je on bio mladić koji se zvao Alija Islamović.

Predlagali su mu da promijeni, odnosno smisli novo umjetničko ime, ispočetka je odbio taj prijedlog, međutim, ubrzo je shvatio da je to za njegovo dobro pa se odlučio za ime Alen, koje je inače veoma popularno i poprilično internacionalno i prihvaćeno kod raznih naroda, što je svakako njemu bilo u interesu.

Sam Alen, odnosno Alija je ovu priču potvrdio i kazao kako u tome ne vidi ništa neobično, mnoge poznate ličnosti imaju umjetnička imena iza kojih se predstavljaju u javnosti.

 

admin

RELATED ARTICLES
LEAVE A COMMENT