Ginekolozi otkrili: Pozli nam kad žena dođe na pregled i uradi ovo – Doza Novosti
Maj 24, 2019
  • 5:07 pm Velika prevara razotkrivena – vlasnici su nekoliko nekretnina, dok neko nema šta da jede oni uzimaju donacije i glume siromaštvo
  • 5:04 pm Zar je moguće da je Srbin ovo uradio? On je na smrtovnici svoje supruge napisao i krivce
  • 3:31 am ZAR JE MOGUĆE, PA OVO JE DNO DNA: Ovako su izgledale naše najveće zvijezde na početku svoje karijere!!(FOTO)!!
  • 3:12 am NESTAŠNI VRANJEŠ PONOVO JAŠE: Dok svi bruje o Jeleninom razvodu, Ognjen joj je poslao ovu BRUTALNU poruku: Ovo će Jelena teško podnijeti!!
  • 1:22 pm Jelena Rozga zapalila maštu mnogih muškaraca: Pjevačica u provokativnom izdanju zamiješala stražnjicom i uzbudila muškarce (VIDEO) !!

Odlazak ginekologu mnogim ženama nije prijatan. Ali otvoren razgovor sa specijalistom i redovan pregled može itekako doprinijeti vašem zdravlju. Kako da postignete najbolju moguću suradnju?

Ginekolozi su otkrili šta kod svojih pacijenata ne vole:

Izvinjenja zato što se niste depilirali 

Vaš doktor ima svega par minuta na raspolaganju koje će s vama provesti, a definitivno ne želi da troši to vrijeme da bi utvrdio kad ste se depilirali zadnji put. Izvinjava mi se mnogo pacijentica koje se nisu brijale, ali ja to ne primjetim, niti znam da iko obraća pažnju na to od mojih kolega. Ne brine nas koliko često uklanjate dlačice, imamo ih svi.

Kada zbog mjesečnog ciklusa odgodite pregled

Svi ginekolozi se u jednom slažu, nemojte odgađati pregled zato što ste dobile menstruaciju. Nove tehnologije koje se za papa test koriste, omogućavaju da se ispravni rezultati dobiju iak je krv počela da šiklja iz vaše vagine.

-Upamtite, ja sam ginekolog i mnogo sam porođaja obavila, velike količine krvi sam vidjela, kaže ona. Draže mi je kad se zakazanih pregleda drže pacijenti, to je naročito važno ukoliko obilno krvarite. Više smisla ima da se pregled odradi tokom ciklusa jer tada je ginekologu jasno šta se dešava. Ali ako je krvranje ekstremno obilno onda je bolje odgoditi pregled, kaže doktor Nancy Lebowitz jer bi se moglo desiti da novi papa test zakažu iz labaratorija.

Ginekolozi su otkrili da im također nije drago kad sami sebi postavljate dijagnozu, ako ste došli kod stručnjaka onda pustite ga da iznese svoje mišljenje o vašem problemu.

admin

RELATED ARTICLES
LEAVE A COMMENT