Bore na vratu i dekolteu nestaju nekoliko minuta nakon što nanesete ovu smjesu : bit ćete zadovoljni izgledom – Doza Novosti

Bore na vratu i dekolteu nestaju nekoliko minuta nakon što nanesete ovu smjesu : bit ćete zadovoljni izgledom

Bore na dokolteu i vratu su tako česte čim pređete 40-te. Naše tijelo kako stari ,  koža gubi na elastičnosti. Istina je da ih ne možemo potpuno ukloniti, ali ih možemo smanjiti pomoću prirodnih maski  koji vraćaju elastičnost koži brže nego  bilo koja druga krema . Postupak je tako jednostavan, a sve što vam je potrebno jeste kontinuirana primjena.

Ono što trebate izbjegavati je masno i prženo meso, industrijski obrađene namirnice , šećer. to je zbog toga  jer akumulirani toksini znatno  narušavaju izgled kože . Osim toga, za hidrataciju se preporučuje  upotreba dovoljne količine vode i prirodnih sokova.

Nudimo vam dva posebna recepta za uklanjanje bora na vratu i  grudima .

1. Maska od jaja, kokosovog ulja i krastavaca-  nanesite ovu masku jednom sedmično.
Ovo je dovoljno da za tako kratko vrijeme primjetite transformaciju. To je zbog mnogih hranljivih sastojaka žumanca i nevjerovatnih antioksidativnih svojstava  kokosovog ulja te  krastavca.

loading...

Sastojci su:

– 1 krastavac (svjež ili zamrznut)
– 1 žumance
– 1 kašikica kokosovog ulja

Priprema:
Uzmite manji krastavac, ogulite i izrežite pa ubacite u blender. Onda ga izmiješajte zajedno sa jejetom i 1 kašikom kokosovog ulja . Činite  sve dok ne dobijte pastu.Onda je nanesite na očišćenu kožu lica, dekoltea i vrata ruku i pustite da djeluje pola sata. Isperite sa  dosta  hladne vode.

loading...

2. Maska od jogurta, pivskog kvasca i pšeničnih pahuljica
Ovo je tako  moćan recept koji može da poveća  proizvodnju kolagena u koži, hidratizuje  je i smanji bore.

Sastojci:

– 100 gr običnog jogurta (bez šećera)
– 1 kašika pivskog kvasca
– 1 kašika pšeničnih pahuljica

Priprema:

Pomiješate sve navedene sastojke pa  smjesu  nanesite na čistu kožu vrata i dekoltea. Onda psutite da  mješavina  djeluje oko 15-20 minuta. Na kraju je isperite hladnom vodom. Ponovite ovaj postupak tri puta sedmično.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *