Imate oštećen sluh ili slabije čujete? Donosimo vam najbolji prirodni lijek koji vraća 97% sluha – Doza Novosti

Imate oštećen sluh ili slabije čujete? Donosimo vam najbolji prirodni lijek koji vraća 97% sluha

Čovjekovo tijelo i organizam su jedan uređen sistem koji treba njegovati. Ako jedna stvar počne da stvara problem vrlo vjerovatno je da će i neke druge stvari početi ubrzo da stvaraju lančanu reakciju.

Zbog toga je potrebno njegovati svoj organizam kako bi on bio u što boljem stanju.

A kada je već riječ o zdravlju, gubitak sluha je jedna od jako čestih pojava koja se javlja u društvu. Iako je uglavnom gluhost specifična za osobe treće životne dobi, odnosno za starije osobe, današnji način života je doveo do toga da nikakva pravila ne postoje. Naime, svakodnevno imamo priliku da vidimo kako mladi ljudi putujući od kuće do posla, fakulteta, škole slušaju glasnu muziku. Sve to na jedan perfidan način utječe na vaš sluh.

loading...

Zbog toga je jako važno paziti na zdravlje svog slušnog aparata.

Mi vam ovom prilikom donosimo savjete kako na prirodan način popraviti stanje sluha.

loading...

Med i cimet – pomješajte ova dva sastojka i svake večeri izkonzumirajte ove sastojke. Ubrzo ćete primijetiti da vam se sluh poboljšava.

Crno vino i zeleni čaj – dobri su za srce, raspoloženje, imunitet… Čak je dokazano da crno vino može da spriječi gubitak sluha. Zeleni čaj ima slično dejstvo.

Bijeli luk – kapi bijelog luka su jako zdrave. Poznato je da je bijeli luk prirodni antibiotik koji ubija bakterije. Međutim, on može biti koristan i za poboljšanje sluha. Naime izdinstajte bijeli luk na maslinovom ulju i svaki dan nakapajte nekoliko kapi u uho. Ubrzo ćete osjetiti razliku.

Slab sluh nije bezazlena stvar. Potrebno je njegovati vaš prirodni slušni aparat.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *