U regionu pravi haos: Sve je pod vodom, stabla padaju na sve strane, a avioni ne mogu da slijeću – Doza Novosti

U regionu pravi haos: Sve je pod vodom, stabla padaju na sve strane, a avioni ne mogu da slijeću

Veliko nevrijeme u Hrvatskoj pravi svim građanima velike probleme. Bura koja je pogodila priobalne dijelove Hrvatske čupa stabla, lomi grane i stvara velike materijalne štete.

Tako je na rivi u Kašetl Šućurcu bura srušila cijelo jedno stablo. Mediji navoda da i na Marjanu ima mnogo polomljenih stabala. Dok su u nekim dijelovima Splita jaki vjetrovi odnijeli krovove autobuskih stanica.

Jak vjetar je digao ogromne količine prašine u Kaštelima i u raznim splitskim kvartovima. Sa Karepovca se dižu ogromne količine prašine čije su površine nasute zemljom i pijeskom posljednjih mjeseci. Na Žnjanu ima mnogo prašine.

loading...

Zbog grmljavine i zbog oblaka koji se stvaraju, kao i zbog orkanskih udara vjetrova i u zračnom saobraćaju nad Hrvatskom su nastali veliki problemi. Pa je tako u jednom trenutku nekoliko aviona koji su trebali da slete u Split, zbog nevremena jedno vrijeme kružilo nad otvorenim morem, da bi neki od tih aviona na kraju bili preusmjereni na druge, najbliže aerodrome. Čitav raspored letenja, poletanja i sletanja je poremećen i u mnogi letovi kasne i sa dolskom i sa polaskom.

loading...

Veliki su problemi i u samome pomorskom saobraćaju, pa tako mnogi trajekti i nisu u mogućnosti , zbog jačine bure da saobraćaju, dok su kašnjenja sasvim normalna pojava u ovakvoj situaciji elementarne nepogode.

U nekoliko mjesta diljem obale su i vatrogasci imali posla, a posebno su česte intervencije vatrogasaca u vezi uklanjanja stabala, koja su uništila i neke automobile, ali srećom nije bilo povrijeđenih.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *