U regionu pravi haos: Sve je pod vodom, stabla padaju na sve strane, a avioni ne mogu da slijeću – Doza Novosti
Juni 25, 2019
  • 8:59 am Krompirova zlatica nam uništava plodove u bašti kao što su paradajz, patlidžan i krompir – jedini način da je ovako zaustavite
  • 8:54 am 20 godina su u braku, a sad su isplivale fotke sa vjenčanja Dragane Mirković i Tonija Bijelića – ne biste pjevačicu prepoznali nikad
  • 8:48 am Zabranili joj roditelji da se uda za ovog pjevača jer je bio bijedan – danas zarađuje milione, a evo šta se zbilo s roditeljima i njom
  • 8:38 am Porodilište u potpunoj nevjerici ostalo – ova gospođa rodila potomke kakve svijet nikad nije vidio (video)
  • 8:30 am Sve se saznalo sad, žiri je taj koji treba da se stidi – Marija je ovo rekla Džejli neposredno pred finalnu noć

Veliko nevrijeme u Hrvatskoj pravi svim građanima velike probleme. Bura koja je pogodila priobalne dijelove Hrvatske čupa stabla, lomi grane i stvara velike materijalne štete.

Tako je na rivi u Kašetl Šućurcu bura srušila cijelo jedno stablo. Mediji navoda da i na Marjanu ima mnogo polomljenih stabala. Dok su u nekim dijelovima Splita jaki vjetrovi odnijeli krovove autobuskih stanica.

Jak vjetar je digao ogromne količine prašine u Kaštelima i u raznim splitskim kvartovima. Sa Karepovca se dižu ogromne količine prašine čije su površine nasute zemljom i pijeskom posljednjih mjeseci. Na Žnjanu ima mnogo prašine.

Zbog grmljavine i zbog oblaka koji se stvaraju, kao i zbog orkanskih udara vjetrova i u zračnom saobraćaju nad Hrvatskom su nastali veliki problemi. Pa je tako u jednom trenutku nekoliko aviona koji su trebali da slete u Split, zbog nevremena jedno vrijeme kružilo nad otvorenim morem, da bi neki od tih aviona na kraju bili preusmjereni na druge, najbliže aerodrome. Čitav raspored letenja, poletanja i sletanja je poremećen i u mnogi letovi kasne i sa dolskom i sa polaskom.

Veliki su problemi i u samome pomorskom saobraćaju, pa tako mnogi trajekti i nisu u mogućnosti , zbog jačine bure da saobraćaju, dok su kašnjenja sasvim normalna pojava u ovakvoj situaciji elementarne nepogode.

U nekoliko mjesta diljem obale su i vatrogasci imali posla, a posebno su česte intervencije vatrogasaca u vezi uklanjanja stabala, koja su uništila i neke automobile, ali srećom nije bilo povrijeđenih.

admin

RELATED ARTICLES
LEAVE A COMMENT