Preživjela je tešku saobraćajnu nesreću: Kćerka Ene Begović svojim izgledom ledi krv u žilama! (FOTO) – Doza Novosti

Preživjela je tešku saobraćajnu nesreću: Kćerka Ene Begović svojim izgledom ledi krv u žilama! (FOTO)

Glumica Ena Begović tragično je stradala u saobraćajnoj nesreći 2000. godine, a u džipu koji se survao u provaliju bila je i njena jednomjesečna kćerkica Lana.Srećom, djevojčica je preživjela tragediju. Ima 17 godina i preslikana je majka.Ona je je danas student, a osim toga što svoju okolinu osvaja šarmom i inteligencijom, nemoguće je ne primjetiti da je od mame nasledila vanserijsku ljepotu.Podsjećamo, kobnog 15. avgusta 2000. godine ona, njena majka, tek rođena Lana, suprug i njegov sin Leo zaputili u posjet prijateljima na otoku Braču gdje su i sami ljetovali. Leo Radeljak je vozio dok nisu došli na uzbrdicu na kojoj su se on i Josip odlučili zamijeniti. Kada su izašli iz automobila, on se počeo kretati unatrag i naposljetku sletio s ceste. Ena je preminula na licu mjesta.

 

Karijeru je započela s 18 godina statirajući u filmu Lordana Zafranovića “Okupacija u 26 slika”. Uskoro debitira u TV filmu “Ivan Goran Kovačić”, a prvu zapaženiju ulogu ostvarila je ulogom u filmu “Pad Italije” 1981. godine. Iako je vjerovala da će karijeru prije svega napraviti na filmu, kazališne su joj daske donijele i slavu i priznanja. Punih je 16 godina bila prvakinja Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. U tom je razdoblju odigrala više od 20 glavnih uloga među kojima se izdvajaju Desdemona, kontesa Nera, barunica Castelli, Teuta, Ana Karenjina i druge. Njezina prva kazališna glavna uloga bila je u “Ajaksai” Radovana Ivšića u režiji Vlade Habuneka.

 

Slijedio je čitav niz velikih ostvarenja u predstavama domaćih i inozemnih autora. Od grčkih tragedija, preko Shakespearea, Strindberga, Ibsena, do Zagorke i Krleže. Svojom je glumačkom snagom zauzela jedno od vodećih mjesta u Hrvatskom narodnom kazalištu, ali i gostujući na daskama drugih kuća.U bogatoj 20-godišnjoj karijeri za svoje uloge je dobila niz priznanja i nagrada među kojima i Zlatnu arenu pulskog festivala, a snimila je i više od deset filmova od kojih su najpoznatiji: Glembajevi, Treća žena, Pad Italije, Četverored i drugi.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *