Čovjek iz Vogošće ustao iz sanduka i krenuo kući: Čudna priča o Vukanu Perišiću, čovjeku koji se vratio sa vlastite sahrane! (FOTO)! – Doza Novosti

Čovjek iz Vogošće ustao iz sanduka i krenuo kući: Čudna priča o Vukanu Perišiću, čovjeku koji se vratio sa vlastite sahrane! (FOTO)!

-Vukan Perić, sin Lazara koji je rođen 1929. godine u vogošćanskom selu Budišići, šezdesetih godina je važio za jednog zanimljivog šereta – kaže Murat Musanbegović.

Vukan je bio dosta poznat u selu kao ogroman šaljivdžija pa nije ni čudo što je sudbina ovu šalu zbila baš nad njim.-Jednog dana 1960. godine, rpijatelje, poznanike i kolege iz firme UNIS-ENERGOTEHNIKA u Vogošći gdje je on radio, naprasno je iznenadila vijest o njegovom iznenadnom odlasku sa svijeta – kaže Murat. Kažu kako se na njegovoj sahrani okupio do tada najveći broj građana jer ne dešava se svaki dan da, neko, preko noći napusti svijet u ”cijetu mladosti”. Nakon oproštajnog govora sveštenik je pozvao sve one koji su, selivanjem pokojnika, htjeli da se oproste. Radnici pogrebnog poduzeća su skinuli poklopac sa sanduka.

-Šta se ovdje dešava, čuo se glas iz kovčega – rekao je Musabegović. Radnici pogrebnog preduzeća i oni koji su se naalzili u toj blizini odra su poćeli da padaju u nesvijest.Drugi su, kada su vidjeli kako pokojnik ustaje iz sanduka, svojim nogama ”dali vjetar” pa su pobjegli odmah sa groblja.– Čekajte i mene – slušali su za sobom “pokojnikove” povike, prenosi Musanbegović.

Kako prenosi gospodin, pokojnik se pričestio sa ostavljenom rakijom i otišao kući, vukući sanduk sa sobom. Uz put su mu rekli, ne znajući za njegovu sahranu, otpozdravljali čudeći se sanduku kojeg je vukao za sobom.-Nešto su mi se leđa ukočila. Vi sjedite i počastite se, ja ću malo da se odmorim. Rekao je gostima koje je zatekao u svojoj kući. Svi od reda su tada počeli da padaju u nesvijest – kaže Musanbegović.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *