One su pokorile balkansku estradu,ali se stide svojih pravih imena : Ovo su prava imena nekih od najpoznatijih pjevačica Srbije !! ( FOTO ) ! – Doza Novosti

One su pokorile balkansku estradu,ali se stide svojih pravih imena : Ovo su prava imena nekih od najpoznatijih pjevačica Srbije !! ( FOTO ) !

Danas mnoge estradne zvijezde koriste svoja druga umjetnička imena to jeste alteregove ili alijase. Od 80-tih godina je počelo to da se koristi na ovim prostorima na među prvima je bila Fahreta Jahić ili legendarna Lepa brena 

Nakon toga sve se više moglo čuti i vidjeti da mnogi pjevači smišljaju svoja druga imena da bi po nečemu bili upečatljivi.
Dara Bubamara se zapravo zove Radojka Adžić . Ilda Šaulić je pjevačica koja je također svoje ime izmjenila ali nije skroz promjenila . Inače njeno pravo ime je Ilduza Šaulić te treba napomenuti da je ona kćerka od najboljeg pjevača folk muzike svih vremena Šabana Šaulića.

 

loading...

loading...

Zuhra Ramizaj je ime pjevačice ne bi ste nikada skontali o kome riječ a jedna je od najpopularnijih na cijelom prostoru bivše države . Zuhra Ramizaj je zapravo Seka Aleksić pjevačica koja dolazi iz Bosne tačnije iz Zvornika. Osim nje Ana Bekuta je također sa drugim imenom ,a pravo ime glasi Gordana Nadežda Polić .

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *