Sjećate li se šta je Roy Keane rekao kada je Real platio 95 miliona eura za Ronalda ?? – Doza Novosti

Sjećate li se šta je Roy Keane rekao kada je Real platio 95 miliona eura za Ronalda ??

Prošlo je punih devet godina od kako je jedan od najboljih nogometaša svih vremena Cristiano Ronaldo iz Manchester Uniteda prešao u redove Real Madrida.Tačno na današnji dan Ronaldo je potpisao za Kraljeve a cijena transfera je iznosila 95 miliona eura te je u to vrijeme to činilo najskuplji transfer u historiji fudbala .

 

loading...

 

Svi su u to vrijeme mislili da je to previše novca platiti za Ronalda i da on uopšte ne vrijedi toliko te se u to vrijeme govorilo da je fudbal počeo da gubi pravu vrijednost i da se sve svodi na novac.Međutim devet godina kasnije igrači mnogi su precijenjeni i izdvajaju se mnogo više cifre nego za Cristiana Ronalda u to vrijeme ,a ruku na srce ti igrači nikada neće moći portugalcu niti “Kopačke zavezati” .

loading...

 

Roy Keane legenda Manchestera je tada rekao da je to premalo novca za takvog igrača kakav je Ronaldo i da se on rađa jednom u stotinu godina. Mnogi su se tada smijali legendarnom Keanu ,ali 9 godina kasnije njegove riječi su dobile značaj jer je Ronaldo jedan od 3 najbolja fudbalera svijeta ako ne i najbolji koji su ikada igrali ovu igru .

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *